понеделник, 20 май 2013 г.

Крем сирене от кашу

Публикувано от
Маргарита Манева


Предлагаме ви рецепта за едно наше любимо сурово ястие, свежо а в същото време изключително хранително.

Необходини продукти за 3-4 порции:
200 гр сурово кашу, накиснато за 8 часа и изцедено от водата
20-30 мл шарлан (или зехтин)
сока на един малък лимон
настъргана кора от един лимон
2-3 скилидки чесън
връзка магданоз
половин ч.л. хималайска сол
1 ч.л. кориандър
около ¼ чаша вода, в случай че е необходима за разреждане
Начин на приготвяне:
Смелете кашуто в блендера. Добавяйте останалите продукти последователно един по един и разбърквайте добре. Ако е необходимо, долейте малко вода, за да добие сместа кремообразна, но не водниста консистенция.
Сервирайте охладено.
Време за накисване – 8 часа
Време за приготвяне – 15-20 минути
Хранителни стойности за една порция (около 80 гр):
Енергия – 393 ккал
Протеини – 11,35
Въгхехидрати – 26,35
Фибри – 3,40
Мазнини – 29,38

Няма коментари:

Публикуване на коментар